Top

INFORMATIE OVER DIGITALE MEDIA

Hieronder vindt u meer informatie over Digitale Media en zijn toepassingen.

Waarom digitale media?

Digitale communicatie is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Denk maar aan websites, presentaties, instuctievideos, animaties, sociale media en zoveel meer. 

Ik gebruik mijn kennis om start-ups en andere zaken bekendheid te geven en in de juiste richting te lanceren. Een online aanwezigheid is een absolute MUST in deze maatschappij.

Wat is webdesign?

Webdesign is het proces van het maken van websites. Het proces bestaat uit 3 grote delen: het grafische werk, het technische werk en het inhoudelijke werk. Webdesign en webdevelopment worden vaak door elkaar gebruikt. 

Men bedoelt met webdesign het grafische luik en met webdevelopment eerder het technische luik. Bij gMedia verzorgen we natuurlijk beide luiken.

Wat kost het om een website te laten maken?

De kostprijs van een basis website situeert zich gemiddeld tussen de 500 en 5000 euro en kan nog oplopen. Het verschil zit in het ontwerp en design op maat van een website, de webhosting en de extra opties zoals een social media integraties, video en blog.

Wat is een responsive website?

Een responsive website of een responsieve website is een website die optimaal werkt op alle mobiele toestellen zoals je smartphone en tablet. 

Een responsive webdesign past zich automatisch aan zodat de navigatie, lay-out, foto’s en buttons mooi doorkomen op elk scherm, zowel op een vaste pc als op een mobiel toestel.

Waarom heb ik een website nodig?

Geen enkel serieus bedrijf kan tegenwoordig nog zonder eigen website. Potentiele klanten zullen u overslaan als ze u op internet niet kunnen vinden. Ook voor bestaande klanten kan een website een pluspunt zijn: op uw website kunt u uitgebreid vertellen over uw dienstverlening of producten.

Een website is het online visitekaartje van uw bedrijf. Het biedt een mogelijkheid voor een laagdrempelige vorm van eerste contact, die potentiele klanten in staat stelt zich een beeld over uw bedrijf te vormen. Dit kan de beslissing om zaken met u te gaan doen aanzienlijk vergroten.

Met een website bent u dag en nacht bereikbaar en toegankelijk. Bezoekers krijgen op een interactieve manier de informatie die zij zoeken, zonder aanwezigheid van u of uw medewerkers.

Hoe beginnen we hieraan?

We spreken af in Gent en luisteren naar jouw doelstellingen. We adviseren hoe je die kan bereiken met Digitale Media. 
We bouwen een website die je gedurende twee weken kan bekijken, laten aanpassen en testen op verschillende toestellen.  Na de testperiode gaan we online! 

Ook nadat je online bent, blijft gMedia waken over je website: updates en beveiliging.

Hoe gaat mijn website gevonden worden?

Vandaag zoeken we met z’n allen steeds vaker naar informatie via het internet. Wie potentiële klanten wil bereiken doet er dus goed aan zijn website hoog te laten scoren bij zoekmachines als Google. En gelukkig kan dat dankzij zoekmachine optimalisatie of SEO.

Wat is SEO?

SEO is de afkorting van search engine optimization of vertaald zoekmachine optimalisatie. SEO is het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine zoals bv Google.

Waarom heb ik een video nodig?

Vandaag de dag is het steeds lastiger om als bedrijf de aandacht te trekken van (potentiële) klanten. Op social media worden er dagelijks talloze berichten gepost, waardoor jouw bericht in de grote massa verdwijnt. Hoe trek je dan toch de aandacht? Met video content zorg je dat je opvalt tussen alle berichten. 

Wist je dat video’s vaker gedeeld worden op social media dan een bericht met tekst? Een video is namelijk makkelijk om te delen en spreekt meer aan dan een lange tekst. Zo deelt 92% van de mensen, die op hun mobiel video’s kijken, video’s met anderen.

Video biedt de mogelijkheid om moeilijke informatie op een makkelijke manier te communiceren. Het gebruik van beeld en geluid zorgt ervoor dat jouw boodschap beter begrepen wordt. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat informatie door middel van visuele content veel beter blijft hangen.

Wat is een instuctie-video?

Iedere professionele organisatie heeft tegenwoordig wel ter promotie een animatie-video met een uitleg over het bedrijf, dienst of product. De combinatie van tekst, beeld en geluid maakt het mogelijk om veel informatie in korte tijd en met grote impact te communiceren. Video en animatie zijn daarom een ideaal middel om informatie effectief over te brengen.

Steeds meer bedrijven zien waarde in het creëren en publiceren van instructievideo’s. Deze kunnen algemeen van aard zijn, maar ook heel specifiek gaan over hoe je bepaalde producten gebruikt of problemen oplost.

Video biedt de mogelijkheid om moeilijke informatie op een makkelijke manier te communiceren. Het gebruik van beeld en geluid zorgt ervoor dat jouw boodschap beter begrepen wordt. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat informatie door middel van visuele content veel beter blijft hangen.